Nr. 8 – oktober 2014

Nieuwsbrief Schepenstraat nr. 8  Woensdag 1 oktober‏‏ 2014

Beste Schepenen, hierbij weer informatie over onze bedreigde Schepenstraat.

  1. gr. William Bonte

Vragen aan bewoners
Er zijn, dacht ik, foto’s gemaakt van de plantekeningen die op borden opgesteld stonden bij de bewonersavond in de Prinsekerk.
Het zou fijn zijn als die naar naar williambonte48@hotmail.com opgestuurd kunnen worden. Onze overleggroep met de stadsplanoloog kan er gebruik van maken en ze kunnen bij de nieuwsbrief gevoegd worden.

Informatie
Ik ben begonnen met het opzoeken van het vergroeningsbeleid. Op de site van de gemeente kwam ik via http://www.rotterdam.nl/tekst:bomen terecht op http://www.rotterdam.nl/bomenenstraatophoging. Een aardig filmpje, met Rokus. Hendrik Meuwese (lid van onze kerngroep voor overleg over het inrichtingsplan)
Graag blijf ik op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het inrichtingsplan. De Bomenridders zijn ook al op de hoogte van het plan en lijken strijd te gaan voeren. Ik volg hen nu op FaceBook.      Wijnand Gijzen
Van een nicht kreeg ik  een link opgestuurd waarin informatie staat over ons bomen probleem.

http://edepot.wur.nl/201807        Els Jongkoen

Humor
Bedankt, maar ik was alleen even benieuwd om wat voor plannen het ging, want ik had geen idee. Een tramlijn door de straat, een attractiepark, of iets anders. Nu is mij duidelijk geworden dat het onder meer gaat om het kappen van de bomen, het verhogen van de straat, aanpassing van de parkeerplaatsen, enz. Voorlopig weet ik even genoeg en daarom sta ik liever niet op de mailinglijst. Succes met het verdere traject.   (Naam bij redactie bekend).

Nieuwe reacties
Nogmaals super initiatief om de hele straat bij deze plannen te betrekken. Ik vind dat de volgende punten bespreekbaar gemaakt moeten worden bij de gemeente.

–      Ik kom elke werkdag rond 19.00 thuis en zoals iedereen zal beamen is er geen parkeerplek te vinden in de omgeving. Ik ben veelal verplicht om de auto 10-15 minuten van mijn huis te parkeren. Ik heb zeker geen moeite met een stuk lopen maar ik erger mij wel aan het feit dat vele mensen hun auto parkeren in de Schepenstraat/Statensingel die niet in deze zone wonen. Na 18.00 is het gratis parkeren in onze zone en om ons heen is het tot 23.00 betaald parkeren.
Ik weet niet hoe de mede buurtgenoten hier over denken maar ik zie graag dat het betaald parkeren tot 23.00 verhoogd wordt.

–      Ook ben ik zeker van mening dat de vele bomen moeten blijven, maar de lage stuiken/wild groei op bepaalde plekken op de Schepenstraat kunnen best vervangen worden voor parkeerplekken. Ben benieuwd hoe de andere buren hierover denken?

–      Ergens in de vele ontvangen mailtjes las ik het probleem met de gasleidingen. Ook voor mijn deuren, Schepenstraat 54-56, bevindt de gasleiding zich direct onder de trottoir tegel, ik vind dit een gevaarlijke situatie, zeker met de verdere verzakkingen in onze straat.

–      Bij noodweer kan het hoofdriool het vele water niet aan waardoor de putten overstromen, ik zie graag dat dit punt ook aangepakt wordt. Als de straat toch op de schop gaat kan de gemeente dit probleem direct meepakken.

–      Goed punt van Dirk Kunst, als ik weleens achteruit de Walenburgerplein uitrij de Schepenstraat blijft men maar schuin oversteken waardoor er telkens in je dooie hoeken mensen zijn. Gevaarlijke oversteekplaats.

–      De pizza brommers zijn de gevaarlijkste weggebruikers in de Schepenstraat, hoe weet ik niet, maar dit zou aangepakt moeten worden. Wellicht extra verkeersdrempels wat meerdere mensen opperen,

In afwachting op jullie meningen,   Bram van Doorn.

Bram, vragen en ideeën konden, zoals door de gemeente gezegd op de bewonersavond, nog tot 2 weken na de bijeenkomst worden ingediend. Jouw bovenstaande vragen heb ik doorgestuurd naar Rokus van Dijk, de planarchitect van de gemeente.    William

Ik was zelf niet aanwezig 18 september, maar ben wel nieuwsgierig over de werkzaamheden die gepland staan voor de schepenstraat.     Arn van den Broek

Dank u voor uw informatie omtrent herinrichting van ‘onze’ straat. Wij waren er niet van op de hoogte.  Dorothée Evertman en Pier van der Haag

Wij willen graag mee doen om onze stem te laten horen. Wij zijn absoluut tegen het kappen van onze bomen. De bomen maken onze straat! Femke Hoekstra en Gerben Mulder.

Dank dat je ons informeerde over de inrichting van de Schepenstraat. Vooral het feit dat er gedacht wordt over het kappen van bomen i.v.m. ophoging ( ik zie geen verband) baart ons zorgen. Ook het feit dat er aangegeven wordt dat men de straat rechter en strakker wil hebben is erg vreemd. Hij is in de jaren 90 juist minder strak gemaakt om het verkeer rustiger te laten rijden. Het is een gevaarlijke straat, zeker s’ochtends als er veel kinderen op weg zijn naar school. Beter is te denken aan één richting verkeer, de straat zo in te richten dat verkeer juist afgeremd wordt, verkeersdrempels die echt afremmend werken of aanleg van een fietspad etc. Er zal toch wel genoeg kreatief vermogen bij de Gemeente Rotterdam zijn om tot zinvolle en voor iedereen aanvaardbare oplossingen te komen! En het kappen van bomen in een wijk die bekend staat om zijn hoge concentraties fijnstof lijkt me behoorlijk uit de tijd! Wil je ons op de hoogte houden?

Paul van de Eerden

Ik ben erg geschrokken van het bericht dat ik in de brievenbus kreeg.  Als ik iets kan doen, hoor ik het graag.     Janna Verdonk