Nr. 5 – september 2014

Nieuwsbrief Schepenstraat nr. 5  Vrijdag 26 september‏‏ 2014

Beste Schepenen, hierbij wederom een nieuwe aangevulde adreslijst en maillijst (zie onderaan). Ik stel voor dat iedereen die iets te melden heeft, wil roepen, ideeën wil lanceren, dit naar mij (William Bonte) mailt en/of mij c.c. zet in mail naar instanties, anderen etc., dan voeg ik dat samen in de nieuwsbrief, anders bedelven we elkaar straks onder de mailtjes. Geef een seintje als je de vorige nieuwsbrief (nr.4) niet hebt ontvangen.

  1. gr. William Bonte

Nieuwe reacties

Het zou ontzettend jammer zijn als onze mooie bomen weggaan en we bovendien een saaie straat krijgen.

Elizabeth Witvliet

Goed initiatief en wij willen zeker op de hoogte gehouden worden en zelfs participeren e.d.

Jan Willem van Gijzen en Nicole Robbers (was ook bij voorlichtingsavond).

Ik ben hier samen met mijn twee dochters van 9 en 12, net komen wonen (sinds 1 augustus) op 81A. Het gaat mij erg aan mijn hart om te horen hoe er door de gemeente wordt omgegaan met deze straat. Ik heb zelf na de bijeenkomst een bericht achtergelaten bij De Bomenridders op facebook en mailcontact gehad met Sandra de Haan van De Bomenridders. Zij schreef dinsdag 24 september dat Petra van Rijswijk (van Stadsbeheer Noord) hen op 1 oktober heeft uitgenodigd voor een gesprek over het Schepenstraat project. Mag ik het misschien aan jou (William) overlaten, als ‘spil’ van onze groep, om haar in te lichten over ons ‘alternatieve’ plan / onze ideeen? Ik heb op dit moment heel weinig tijd en ben bang dat ik het misschien niet haal om haar ruim voor 1 oktober te informeren… Haar mail is: bestuur@debomenridders.nl. Waarschijnlijk is ze al op de hoogte, Frank Werner heeft ook al contact met haar gehad heb ik gelezen.     Vanessa Brouwer

Hallo Vanessa, Het bericht van Frank Werner was aan Liselotte de Haan gericht van de gebiedscommissie Noord, haar antwoord stond ook in de nieuwsbrief. Zij schreef o.a. als antwoord dat zij de Bomenridders en de Stadsecologen ook bij de planvorming voor de Schepenstraat gaat betrekken. Zij zou zorgen dat er op korte termijn een afspraak gepland wordt om de verschillende partijen aan tafel te krijgen. Je schrijft dat Petra van Rijswijk (van Stadsbeheer Noord) de bomenridders voor een overleg heeft uitgenodigd op 1 oktober. Nou, de overleggen komen dus op gang. Ik zal Sandra de Haan van de Bomenridders een mailtje sturen en haar verder informeren door haar onze nieuwsbrief steeds c.c. te sturen. Fijn dat je zo betrokken bent en al initiatief hebt genomen.     William Bonte

Aan Sandra de Haan van de Bomenridders,
Sandra, Binnen de Schepenstraat ben ik naar aanleiding van het inrichtingsplan van de gemeente bezig om zoveel mogelijk emailadressen te verzamelen om daarmee via een nieuwsbrief de bewoners te laten reageren en op die manier weer informatie te verspreiden. Zie de onderstaande informatie, waaruit blijkt dat jij al benaderd bent en al weet wat er speelt. Jullie zullen vast ook nog wel via andere kanalen gealarmeerd zijn. Ik zal je in ieder geval informeren door je bij onze nieuwsbrief te betrekken en ik neem aan dat de contacten met jullie vanzelf vorm zullen krijgen binnenkort. Er is in ieder geval een selecte groep van bewoners die met de gemeenteplanoloog gaat praten en zich anderszins gaat roeren en oriënteren.   William Bonte

Ik wil graag meedenken. Ik kon helaas niet op de betreffende avond zijn. Ik had namelijk ook nog een punt in willen dienen t.a.v. de nu gebruikte schuine oversteekplaats voor voetgangers bij het insteekhaventje bij de doorsteek vanuit de Schepenstraat richting CS, dat geeft vaak aanleiding tot gevaarlijke situaties en dat kan naar mijn mening eenvoudig anders, en dan meteen een snelheidsremmende werking opleveren. Verder werk ik bij een natuurorganisatie en kan als nodig wellicht intern wat kennis halen over wat er wel en niet kan mbt bomen behouden. Dirk Kunst

Helaas kon ik niet op de voorlichtingsavond aanwezig zijn.
Goed initiatief. Ik blijf graag op de hoogte.  Roel Lankhuizen

Graag willen wij als bewoners van de Schepenstraat 25 c, op de hoogte blijven van wat er gaande is.
We zouden het bijzonder vervelend vinden als alle bomen ind e straat verdwijnen en hopen dan ook dat hier andere oplossingen voor zijn. Helaas waren we verhinderd 18 september anders hadden we daar zeker bij geweest.
Suzanne Jansen & Stephan Kers

Goed initiatief, een mailinglijst! Mijn man Remko en ik melden ons graag aan. We zijn verbijsterd door dit ondoordachte plan en zitten vol ideeen hoe het anders moet! Als er dan toch aan de straat wordt gesleuteld, laat het dan ten goede komen aan de sfeer en verkeersveiligheid, en niet verslechteren!!  Wel blij trouwens dat trottoirs worden verhoogd omdat de gasleidingen nu gevaarlijk dicht onder de stoep liggen. Remko zal samen met een andere buurman (niet toevallig ook architect) ook input gaan geven in de werkgroep met de planoloog, zij hebben zich op de voorlichtingsavond ook al geroerd.   Anne van Putten en Remko Remijnse

Gisteravond vond ik deze brief in onze brievenbus, rond middernacht. Toen ik het las werd ik woedend, wat is de gemeente weer bezig!! Ik ben een natuur liefhebber, blijf uit de bomen en het groen is al zo schaars aan het worden.
Ik hoop dat wij met allen iets kunnen doen, en anders moeten zij grote bomen in plaats van kleine, het zal wel een kale bedoeling worden en lelijk. Wij gaan er voor dat de bomen blijven!!!!! Monique Lindhoudt Luisa Parlato

Wij hebben onlangs het appartement Schepenstraat 64 A gekocht. Een van de redenen om dit huis te kopen was de ruime hoeveelheid groen in de straat en de buurt. Wij zouden het daarom jammer vinden als er bomen uit de Schepenstraat zouden verdwijnen.  Graag blijven wij op de hoogte.
Als wij een bijdrage kunnen leveren tot behoud van het groen, dan zijn wij daartoe gaarne bereid.
JJ Wielenga & I Moerman

Fijn dat er initiatief wordt genomen om invloed uit te oefenen bij de herinrichting van de straat.

Ik blijf graag op de hoogte.    Jaap van Mourik

My name is Marie Lefèvre, I am living in Schepenstraat 42b. I received yesterday a paper about some work that will be done in the street of Schepenstraat. Can you please add me to the list for keeping me inform about the progress of the work? Furthermore, do you have an idea of when the work will start? Thank you in advance, Best regards,   Marie Lefèvre

Wij willen graag meedoen en op de hoogte worden gehouden Marc & Linde Brouwer