Nr. 15 – december 2014

Schepenstraat Nieuwsbrief nr.15   Dinsdag 2 december

Beste Schepenen, hierbij weer informatie over onze geliefde Schepenstraat.

Het TV item van Cineac TV Noord is gereed en de Schepenstraatbewoners hebben gereageerd op de brief van de gemeente.

Cineac TV Noord
Het TV item van Cineac TV Noord over de Schepenstraat is gereed en wordt deze week uitgezonden. Het is een leuk informatief filmpje geworden, dat ook op you tube staat, hierbij het filmpje       Herinrichting Schepenstraat

Wat doet Cineac TV Noord? Wekelijks zijn er twee uitzendingen van 15 minuten. Deze zijn op woensdag en op vrijdag via OPEN Rotterdam te zien. Er is een wekelijkse nieuwsbrief waar je je voor kunt opgeven. Cineac Noord is te zien iedere woensdag en vrijdag vanaf 18 uur en wordt ieder uur herhaald tot de volgende dag 18 uur op de lokale omroep OPEN Rotterdam (voorheen Rotterdam TV). OPEN is te ontvangen op kanaal 67+ van de Rotterdamse kabel en digitale kanaal 31 van UPC. Kijk voor Cineac Noord op  www.rotterdamnoord.tv.

Brief van de gemeente
De gemeente heeft op 28 november een brief bij alle bewoners van de Schepenstraat in de bus gedaan, deze brief was ook gevoegd bij onze nieuwsbrief 14.

De bewoners hebben over het algemeen positief gereageerd, maar uiteraard zijn er kritische kanttekeningen. Deze neemt de kerngroep  in het overleg met de gemeente.

Reactie van de bewoners op de brief
Dat is al met al heel positief allemaal! Dat klinkt allemaal niet verkeerd. Ik ben verheugd om het goede nieuws. Meer tijd is wat nodig is en hopelijk kunnen goede ideeën zo meer doordacht worden en concreet gemaakt worden.
So far so good! Ik ben blij dat jij en andere leden in de kerngroep dit aangekaart hebben! Zonder dit zouden de bomen zonder pardon geruimd zijn.
Dit geeft meer tijd om voor de Schepenstraat een goed plan te bedenken.
Een hartelijke dank aan de leden van de kerngroep voor hun inzet om het karakter van de Schepenstraat te behouden.

Goed nieuws, heel fijn  maar hoe zit het nu met de gasleidingen waarvan gezegd werd dat ze te veel aan de oppervlakte liggen. Is dit geen onveilige situatie?

Ik vind uitstel tot 2017/2018 echt niet acceptabel en vele buren in mijn deel van de straat ook niet. We worden al veel te lang aan het lijntje gehouden en de straat moet echt worden opgehoogd want de verzakking leidt in het oostelijk deel echt tot problemen. Dit geeft de gemeente alleen maar ruimte om bij ons de vaart eruit te halen. We kunnen het aantal mensen dat inmiddels zich heeft aangemeld volgens mij prima gebruiken om een snellere planning te vragen.

Reactie op zorgen: De gemeente komt in januari met alle gegevens netjes op een rijtje, we zullen ze vragen of daar ook de gasleidingen in worden meegenomen, als het goed is komen de problemen in het oostelijk deel van de straat ook met de gepresenteerde gegevens goed op tafel. We zullen er zeker op letten. De gemeente heeft in haar brief toegezegd dat zij in de komende jaren (voordat de straat echt op de schop gaat) serieuze aandacht zal geven aan overlastgevende situaties. Zij heeft in ons overleg toegezegd dat er ook naar tussentijdse oplossingen wordt gezocht. We zullen daar ook zeker op letten. (William)

Contactadres gemeente

Ronald Maaskant     r.maaskant1@Rotterdam.nl        010 4 43 99 51

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze mailen naar wijkregienoordsb@rotterdam.nl.

Mails naar de gemeente (als je dat wilt) kunnen c.c.  naar williambonte48@hotmail.com ter informatie van de  kerngroep Schepenstraat en/of opname in de nieuwsbrief.

Leden Kerngroep Schepenstraat

William Bonte               Communicatie
Frank Werner                Stedenbouwkundige/Inrichting Schepenstraat
Sander Haze voet          Architect/Parkstraat
Anja Lübke                     Architect/Gevarieerde inrichting
Remko Remijnse           Architect/Gevarieerde inrichting
Hendrik Meuwese      Ingenieur/techniek en Watermanagement
Liliane Geerling           Stedenbouwkundig/Riolering
Dirk Kunst                    Natuurbeheerder/Bomen
Jorrit Vroon                 Zelfstandig ondernemer/Zelfbeheer en Bomen
Arjan van der Kooij    Verkeersveiligheid
Helga Lelieveld           Fietsplan/Wensen bewoners Jong Oud

Aantal personen op de adreslijst en die dus achter ons staan: 193