Nr. 13 – november 2014

Schepenstraat Nieuwsbrief nr.13 Dinsdag 25 november‏

Beste Schepenen, hierbij weer informatie over onze geliefde Schepenstraat.

De vorige nieuwsbrief is wat langer geleden, dit komt o.a. door het feit dat de gemeente nog steeds druk bezig is om nieuwe gegevens te verkrijgen om een beter aangepast inrichtingsplan te kunnen opstellen. Hieronder in de nieuwsbrief de ontwikkelingen tot nu toe.

Contactadres gemeente

Ronald Maaskant     r.maaskant1@Rotterdam.nl        010 4 43 99 51

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze mailen naar wijkregienoordsb@rotterdam.nl.

Mails naar de gemeente (als je wilt) c.c. williambonte48@hotmail.com ter informatie van de  kerngroep Schepenstraat en/of opname in de nieuwsbrief.

Leden Kerngroep Schepenstraat
William Bonte               Communicatie
Frank Werner                Stedenbouwkundige/Inrichting Schepenstraat
Sander Haze voet          Architect/Parkstraat
Anja Lübke                     Architect/Gevarieerde inrichting
Remko Remijnse           Architect/Gevarieerde inrichting
Hendrik Meuwese      Ingenieur/techniek en Watermanagement
Liliane Geerling           Stedenbouwkundig/Riolering
Dirk Kunst                    Natuurbeheerder/Bomen
Jorrit Vroon                 Zelfstandig ondernemer/Zelfbeheer en Bomen
Arjan van der Kooij    Verkeersveiligheid
Helga Lelieveld           Fietsplan/Wensen bewoners Jong Oud


Komend overleg met de gemeente op 27 november 2014
De kerngroep gaat a.s. donderdag weer om de tafel zitten met de gemeente. Zij zullen uitleggen hoe de stand is van het verzamelen van nieuwe gegevens. Dit betreft o.a. Een veel preciezere bomeninventarisatie, gedetailleerdere hoogtemetingen in de straat en een precieze beschrijving van de toestand van het riool. Zij zullen ook uitleggen waarom het zo lang moet duren.

Het voornaamste overlegpunt wordt echter een plan dat de kerngroep heeft opgesteld over de manier waarop wij als kerngroep (en dus ook de bewoners van de Schepenstraat) mee kunnen denken over het ontwerp van het nieuwe plan.

De GebiedscommissieEr komt ook een overleg van de kerngroep met de Gebiedscommissie Noord. De gebiedscommissie gaat o.a. over de participatie van bewoners, dus we bespreken met hen uiteraard ook ons plan over de manier waarop we kunnen meedenken.

Cineac TV Noord
Afgelopen zondag hebben 3 leden van de kerngroep een interview gegeven aan Cineac TV Noord over wat er nu allemaal voor gevaar dreigt voor de bomen van de Schepenstraat. Hierbij hebben we ook een filmische wandeling door onze mooie straat gemaakt. Zodra bekend is wanneer de uitzending van dit item zal plaatsvinden wordt dit in een nieuwsbrief meegedeeld.

Nieuwe reacties van bewoners
Als ik jouw korte bericht lees wil de gemeente van de Schepenstraat weer de racebaan (en sluiproute) maken die het tot 1977 was.
In 1977 heeft de Schepenstraat zijn huidige indeling gekregen en is toen ook ca. 50 cm verhoogd. Voordien was de rijbaan recht en veel breder. De trottoirband liep pal langs de huidige bomenrij. De bomen stonden er toen ook al en hebben de verhoging ‘gewoon’ overleefd. Voor veel vrachtwagenchauffeurs was de Schepenstraat een ideale sluiproute naar het Maastunneltrace.
Ik blijf graag op de hoogte.

Graag worden wij op de hoogte gehouden over de inrichting van de Schepenstraat. We zouden het heel erg vinden als alle bomen zouden verdwijnen voor de ophoging van de straat.

Ik wil graag op de hoogte gehouden worden over de inrichtingsplannen m.t.t. de Schepenstraat. En met name de mogelijke verwijdering van de gezonde hoge bomen die mede de charme van deze groene straat bepalen. Dit zou doodzonde zijn.

Aantal personen op de adreslijst en die dus achter ons staan: 189