Nieuwsbrief november 2018

Beste bewoners van de Schepenstraat,

Het einde is in zicht!
Zoals in de vorige brief te lezen was, is er na de zomer begonnen met fase 6, tussen Jan van Troyenstraat en Vliesridderstraat. Zoals in die brief te lezen was, is er een behoorlijke hoeveelheid werk bijgekomen, zoals de hele Jan van Troyenstraat, de duiker in het Walenburgerplein en het stuk achter en naast de kerk. In tegenstelling tot wat sommige zouden kunnen denken/verwachten liggen de mannen nog steeds op schema. Inmiddels is begonnen met fase 7 en fase 8 is volgende week al aan de beurt. Een groot compliment aan de harde werkers lijkt ons, KernTeam Schepenstraat, dan ook zeker op z’n plaats. Voor de voortgang en planning kunt u terecht op www.schepenstraat.info/planning-werkzaamheden/

Plaatst u een regenton?
Het afgelopen half jaar heeft het KernTeam gewerkt aan het verduurzamen van de straat. Dit heeft opgeleverd dat verschillende huizen hun regenwater gaan afvoeren op de DIT-leiding. We hebben ook gesprekken gevoerd met het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Zij ondersteunen de levering van regentonnen via een subsidie. De enige kosten voor de bewoner zijn het aansluiten op de dakafvoer en onderhoud. Iedereen die in de Schepenstraat een regenton wilt plaatsen kan hier gebruik van maken. Het KernTeam koopt de regentonnen gezamenlijk in. In de vorige nieuwsbrief hebben we hiervoor al een oproep gedaan. Inschrijving is nog mogelijk tot donderdag 8 november. Interesse? KLIK HIER om voor meer informatie, voorwaarden en eventueel direct aanmelden.

Parkeren in zone 70
Op initiatief van de Wijkraad Blijdorp kunnen bewoners uit parkeerzone 73, gedurende de werkzaamheden, parkeren in parkeerzone 70, tussen de Walenburgerweg en het station. We herinneren iedereen graag aan deze optie. Maak hier zo veel mogelijk gebruik van, en verlicht de parkeerdruk in en om de Schepenstraat!